+31 519 - 571512
Home » Info-Tips stukadoorswerk

Info-Tips stukadoorswerk welke kunnen bruikbaar zijn bij uw verbouwing

 • Radiatoren verwijderen, indien u hierachter afgewerkt wilt hebben. Indien niet, dan worden de radiatoren afgeplakt en zover mogelijk afgewerkt.
 • Trapleuningen graag verwijderen, zodat wij een correct stucwerk kunnen afleveren. Schakelmateriaal ook graag verwijderen ( zodat het binnenwerk van de wandcontactdoos gewoon blijft zitten). Wij plakken dat netjes voor u af.
 • Indien wij in het hele huis moeten zijn (met spuitwerk), is het prettig als u de deuren verwijdert (op de deur met plakband even de ruimte vermelden).
 • Als het stucwerk gereed is, dan kunnen wij pas verder gaan als de wanden helemaal witdroog zijn. Dus gaarne goed controleren alvorens u weer contact met ons opneemt (alle donkere vlekken moeten dus weggetrokken zijn).
 • Eventuele reparatie-herstelwerk voeren wij het liefst zelf uit aangezien wij geen verantwoording kunnen dragen voor door de opdrachtgever uitgevoerd reparatiewerk.
 • Na onze werkzaamheden dient u goed te ventileren en te stoken tot uiterlijk 19 graden Celsius. Ook als het werk ogenschijnlijk droog is, doorgaan met verwarmen en dit rustig om de dag met 1 a 2 graden verhogen (u voorkomt op deze manier scheurvorming).
 • Tevens graag tijdens onze werkzaamheden voor warmte zorg dragen (of wij nemen heteluchtkachels mee).
 • Afplakken van ramen, deuren, sanitair, keuken e.d. wordt door ons bedrijf uitgevoerd (in overleg kan het afplakken ook door de opdrachtgever worden uitgevoerd. Een speciale totaalprijs kan dan worden afgesproken). Vloeren daarentegen kunt u wel zelf afdekken met dik plastic, zachtboard of karton (is uiteraard niet verplicht). Moeten er vloeren afgedekt worden, dan kost dit circa 1,50 per m2 (inclusief BTW en het op milieu-juiste wijze afvoeren hiervan).
 • Tijdens onze werkzaamheden is het niet mogelijk andere aktiviteiten te laten plaatsvinden! Dit om stagnatie en extra kosten te voorkomen (indien toch noodzakelijk dan graag even in overleg).
 • Onder de CV installatie zal op breedte van de installatie strak naar de vloer worden worden afgeplakt, aangezien er tussen de leidingen e.d. geen correct werk kan worden afgeleverd
 • Mochten er klachten zijn (wij hopen en gaan er vanuit van niet), dan komen wij graag een keer terug voor herstel (waar gewerkt wordt kunnen fouten gemaakt worden, ook bij Stucadoorsbedrijf Mertens). Graag dan even een lijstje maken met de tekortkomingen.
 • Voor verkleuringen door schimmelvorming, verf of stiftstrepen o.i.d. kan helaas geen garantie worden verstrekt.
 • Voor scheurvorming in plaatmaterialen ( Fermacell, gipsplaat e.d.) kunnen wij geen garanties verstrekken. Alle fabrieks- en materiaalvoorschriften zullen door ons worden toegepast, maar ondanks dit kan er wel eens scheurvorming ontstaan (mochten er toch problemen komen dan lossen wij dat samen op correcte wijze op).

Meestal ontstaan scheuren door foutief stookgedrag of kommen uit de ondergrond/ basislaag – constructieve scheuren! Hiervoor kunnen wij geen garantie geven!

De Info-Tips stukadoorswerk zijn ook onderdeel van de Algemene Voorwaarden als wij werkzaamheden voor u uitvoeren.
Kijk naar de Algemene Voorwaarden

BTW verlaagd 2019

Het BTW-tarief voor stukadoorswerk en isolatie aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 9%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis.

Het BTW-tarief van 9% geldt niet voor stukadoorswerk en isolatie aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 21% BTW.

Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin personen permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder. Bij stukadoorswerk gaat het om de volgende werkzaamheden: de voorbereidings- en voorbehandeling werkzaamheden die een stukadoor moet verrichten voordat hij kan overgaan tot het eigenlijke stucwerk. In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen.

Deze verklaring moet bewijzen dat de woning ouder is dan 2 jaar tijdens de werkzaamheden. De stukadoorsbedrijf moet de ouderdomsverklaring bij zijn administratie bewaren.

Ook het schoonmaken in woningen valt onder het 9%-tarief. Hierbij geldt dat de woning niet ouder dan 2 jaar hoeft te zijn.

Het 9%-tarief geldt ook als wij als hoofdaannemer het werk uitbesteden aan een onderaannemer. Maakt het werk deel uit van een groter aannemingswerk? Dan splitsten wij in uw offerte en factuur de werkzaamheden die onder het 21%-tarief vallen en de werkzaamheden die onder het 9%-tarief vallen.

Link naar de Belastingdienst

Uw mening telt!

Heeft u een vraag over ons stucwerk of wenst u meer informatie?

Dan graag een bericht sturen na Stucadoorsbedrijf Mertens.
Wij geven dan zo spoedig mogelijk een antwoord op uw vragen. Op aanvraag kunnen wij bij u langs komen om een vrijblijvende prijsindicatie te offeren.
Bellen kan natuurlijk ook.

Dank voor uw bezoek aan onze website en wellicht tot ziens..

Hubert Mertens

Pin It on Pinterest

Share This